Toyota GT 86 на Гранд Ауто 2012

Toyota GT86 с премиера на автосалона във Варна Grand Auto 2012

By thunder, August 2, 2013

Toyota GT 86 наистина преобърна представите на света за автомобилната индустрия. За пореден път японците от Toyota показаха колко иновативни в своето мислен могат да бъдат, събирайки ниско тегло от 1240 килограма, задно задвижване с нисък център на тежестта, 200 конски сили в новия си GT 86 модел. Целта на създателите според самите тях е не толкова бързото и рисково каране, колкото приятното за хората такова с цялата динамика, която произтича от това.

Какви са предимствата на Toyota GT 86 – отговора е лесен – страхотно тегло, което осигурява отлично шофиране, внимание към детайлите, характерно за Тойота и още по-силния коз в лицето на ниската цена. Сред малките недостатъци на този автомобил са все пак сравнително ниската мощност на двигателя и все пак, ако сте забелязали само това, то сте пропуснали цялата идея зад страхотната Toyota GT 86.

Всъщност никой не очакваше от Toyota подобен автомобил. Може би точно с това те ни грабнаха и ни накараха да се замислим и да оценим внимателно колко добър е бил техният подход. Много хора останаха със затаен дъх и от идеята на колата, която всъщност е да предостави онова страхотно усещане, да караш спортен автомобил, но без да се впускаш в опасности, които могат да ти костват живот. Характерно, както отбелязахме в началото на публикацията е удоволствието, а не толкова високата скорост.

Какво обаче значи забавление за шофьора? Просто електронните системи за подпомагане на управлението са редуцирани значително и това дава много по-голяма свобода да почувствате пътя и да се насладите на всеки един момент зад волана на прекрасната Toyota GT 86.

Мнозина наричат този автомобил с думата „Toybaru“, визирайки технологичното партньорство между Subaru и Toyota, което доведе до появата на бял свят освен на Toyota GT 86, а също така и на Subaru BRZ.

Ако желаете автомобил за себе си, който ви носи наслада от шофирането, то Toyota GT 86 е един отличен вариант, който не бива да пропускате.

Снимки на Toyota GT 86 от Гранд Ауто 2012 може да видите тук: http://caralyze.bg/cat/toyota/gt-86__2012/photos

Видео ревю и сравнение между Toyota GT86 и Toyota AE86