Топ 5 моторни масла

ТОП марки моторни масла

By thunder, November 29, 2020

На пазара на смазочните материали днес има множество различни марки моторни масла, като едни са много известни и популярни сред потребителите, а други по-малко. Днес обаче ще разгледаме ТОП брандовете в областта, които през годините доказаха, че наистина предлагат най-доброто на пазара.

Кои марки моторни масла са най-продавани

Различни независими проучвания и индивидуални тестови лаборатории сочат, че според потребителските нагласи на отрасловия пазар, най-предпочитаните марки моторни масла са:

  • Castrol – в производството на всички продукти под тази марка са използвани единствено екологични и чисти суровини, осигуряващи висока производителност и нисък разход на гориво;
  • Bardahi – компанията произвежда смазочни материали още от далечната 1939 г и към днешна дата държи титлата за най-високо качество на продуктите с множество изследвания и доказани резултати;
  • Total – с неспирните си изследователски дейности и внедряването на най-съвременните достижения в областта на моторните масла, марката предлага качество от високо ниво, осигуряващо нисък разход, дълъг експлоатационен живот на двигателя и отлични характеристики;
  • Motul – е изключително популярен бранд в областта на моторните масла днес и може да се похвали с щадящи двигателя продукти, които му осигуряват висока производителност, мощност и дълготрайност;
  • Valvoline – сред компаниите фаворити на потребителите марката е основана през далечната 1866 г и днес е сред най-известните на отрасловия пазар. Нейните продукти се характеризират с отлична смазочност, устойчив маслен филм и вискозитет, дори и в екстремни термични условия на работа.

В проведено проучване сред различни потребители на изброените марки, мненията са много единодушни, че предложенията на компаниите са с отлично съотношение цена/качество. На следващо място, голям процент от тях са на мнение, че с продуктите на тези брандове, двигателя коренно променя звука, който става значително по-тих.

При смяната, кое е по-важно – качеството или цената на маслото

Тук предполагаме, че всички ще сме единодушни в твърдението, че качеството е много по-важно. Все пак ще дадем два примера в случай, че има хора, които не са съгласни с нас. Представете си, че купувате евтина смазочна течност, която изсипвате в двигателя и след няколко километра той блокира! Сигурни ли сте, че ще спестите в подобен случай?

Сега си представете, че избирате високото качество и правилно сте подбрали моторното масло спрямо характеристиките на двигателя и дълги години не Ви се налага да правите скъпи ремонти! Кое ще изберете, по-евтиното или по-качественото? Ние от онлайн магазин Макскар смятаме, че последния вариант е най-удачен!